V Nemecku je zaplavený najmä juh a východ, Passau má najhoršie za sebou

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 09:30 • 2 min
V Nemecku je zaplavený najmä juh a východ, Passau má najhoršie za sebou

BERLÍN - Rozsiahle územia na juhu a východe Nemecka zaplavila voda. Kým niektoré oblasti postihnuté povodňami už môžu bilancovať škody, ďalšie sú vodou akútne ohrozené, uviedla dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Situácia bola ráno napätá predovšetkým v Sasku-Anhaltsku, Sasku a Bavorsku. V Drážďanoch sa pripravovali na ďalšie evakuácie a obyvateľov museli presunúť do bezpečia aj v bavorskom okrese Deggendorf.

Naopak Passau, mesto ležiace na sútoku troch riek, má podľa všetkého už najhoršie za sebou. Hladina Dunaja v Passau už klesla o takmer tri metre, pozdĺž brehov sú však naďalej ešte zaplavené ulice a centrum mesta je odrezané od okolia, informovali miestne úrady. 

V regiónoch Deggendorf a Straubing museli zo svojich domov v dôsledku povodní evakuovať 6000 ľudí. V Drážďanoch spôsobuje čoraz väčšie obavy Labe. "Hladina tu stúpa pomaly, ale sústavne," informovala hovorkyňa mesta Heike Grossmannová. Niektoré ulice v Drážďanoch zostali bez prúdu. Hladina Labe dosiahla v Drážďanoch úroveň 8,05 metra, pričom bežná je dva metre. Labe by mala kulminovať v priebehu dňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies