V Nemecku hlásia 21 prípadov krvných zrazenín po očkovaní vakcínou AstraZeneca

NETKY.SK • 30 Marec 2021, 06:05 • 2 min
V Nemecku hlásia 21 prípadov krvných zrazenín po očkovaní vakcínou AstraZeneca

BERLÍN- Nemecký Inštitút Paula Ehrlicha, národný regulátor pre očkovacie látky, dostal hlásenia o 21 prípadoch zriedkavých krvných zrazenín u ľudí nedávno očkovaných vakcínou proti koronavírusu spoločnosti AstraZeneca.

slovakia

left justify in out

U ľudí nedávno očkovaných AstraZenecou sa objavili krvné zrazeniny. Inštitút uviedol, že sedem ľudí zomrelo. Z 21 prípadov, ktoré podľa inštitútu nahlásili do 25. marca, malo 12 aj abnormálne nízku úroveň trombocytov v krvi. Zrazeniny malo 19 žien vo veku 20 - 63 rokov a dvaja muži vo veku 36 a 57 rokov.

 

img

Počas obdobia, v ktorom sa v Nemecku objavili spomenuté správy o krvných zrazeninách, v krajine podali zhruba 2,27 milióna dávok vakcíny AstraZeneca. Výskyt zriedkavého typu krvnej zrazeniny v mozgu, známeho aj ako mozgová žilová sínusová trombóza, prinútil tento mesiac niekoľko európskych krajín dočasne pozastaviť používanie vakcíny AstraZeneca. Po preskúmaní odborníkmi Európska lieková agentúra odporučila pridanie varovaní o možných zriedkavých vedľajších účinkoch k informáciám o vakcíne poskytnutým pacientom a lekárom. Väčšina európskych krajín sa k očkovaniu látkou AstraZeneca vrátilo.

 

Mohlo by vás zaujímať: EMA povolila výrobu vakcín v ďalších závodoch



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies