V nemeckom Wuppertale sa začal proces s príslušníkmi samozvanej šaría polície

NETKY.SK • 9 November 2016, 15:48 • 2 min
V nemeckom Wuppertale sa začal proces s príslušníkmi samozvanej šaría polície

WUPPERTAL - Na Krajinskom súde v nemeckom Wuppertale sa dnes začal proces so siedmimi obžalovanými v súvislosti s pôsobením samozvanej "šaría polície" v uliciach tohto mesta spred dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

Muži vo veku 25-34 rokov, ktorí sa hlásia k salafistom, čelia žalobe kvôli porušeniu platnej legislatívy v oblasti zákazu nosenia uniforiem nepovolanými osobami. Podľa slov prokurátora im išlo o zlikvidovanie nemeckého právneho systému a o jeho nahradenie islamským právom šaría, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Piati zo siedmich obžalovaných sa v septembri 2014 vo vestách oranžovej farby s nápisom Shariah Police vydali patrolovať v uliciach Wuppertalu. Ďalší dvaja čelia žalobe z napomáhania k trestnej činnosti, pričom jeden z nich mal na sebe vestu bez nápisu a druhý bol bez vesty.

 

Žiadny z obžalovaných sa v súdnej sieni nemieni k obvineniam vyjadriť. Počas najmenej trojdňového procesu by malo vypovedať šesť svedkov.

 

Medzi obžalovanými chýba prominentný nemecký salafista Sven Lau, ktorý údajne patril medzi iniciátorov celej akcie. Jeho stíhanie predbežne pozastavili v súvislosti s faktom, že sa momentálne zodpovedá na Vrchnom krajinskom súde v Düsseldorfe z podstatne vážnejšieho obvinenia z teroristických aktivít.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies