V nemeckom meste Erbach podpálili ubytovňu s migrantmi

NETKY.SK • 17 September 2016, 13:17 • 2 min
V nemeckom meste Erbach podpálili ubytovňu s migrantmi

STUTTGART - Piati ľudia museli vyhľadať nemocničné ošetrenie so zdravotnými problémami po tom, ako sa nadýchali dymu, keď dnes niekto úmyselne podpálil ubytovňu pre migrantov v meste Erbach v Hesensku. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že vyšetruje presný motív požiaru a hľadá potenciálnych podozrivých.
Ubytovňa poskytuje strechu nad hlavou 26 migrantom a bezdomovcom. Požiar v nej vzbĺkol po podpálení papiera, kartónu a oblečenia.


Počet podpaľačských útokov a ubytovne so žiadateľmi o azyl v Nemecku počas uplynulých 18 mesiacov stabilne stúpal. V roku 2015 prišlo do Nemecka na základe sľubu spolkovej kancelárky Angely Merkelovej, že majú otvorené dvere, asi 1,1 milióna utečencov a migrantov.


Niektoré podpaľačské útoky spáchali pravicové skupiny, iné požiare boli dielom samotných migrantov, ktorí nimi vyjadrovali svoju frustráciu a protestovali voči životným podmienkach.


Starosta mesta Erbach Achim Gaus povedal, že v meste sa nemali veľké protestné akcie proti migrantom ani iné negatívne nálady.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies