V Mainzi pochovali 14-ročnú školáčku, ktorú zavraždil Iračan

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 06:00 • 2 min
V Mainzi pochovali 14-ročnú školáčku, ktorú zavraždil Iračan

MAINZ - Štrnásťročnú nemeckú tínedžerku Sussanu Mariu F., ktorá sa stala v máji obeťou vraždy a ktorej telo našli iba začiatkom júna v okrajovej štvrti Wiesbadenu, pochovali v utorok v meste Mainz za účasti asi stovky smútočných hostí na tamojšom Židovskom cintoríne.

slovakia

left justify in out

Smútočný obrad, ktorý bol neverejný, sprevádzali bezpečnostné opatrenia polície. K incidentom nedošlo, informovali internetové vydanie denníka Bild a tlačová agentúra DPA.

 

K vražde tínedžerky sa priznal Nemeckom odmietnutý žiadateľ o azyl z Iraku Ali B., ktorého počas víkendu deportovali z vlasti, kam ušiel pred spravodlivosťou, späť do spolkovej republiky.

 

Mladík mal podľa pôvodných informácií mať 20 rokov, avšak z dokumentov irackej ambasády v Berlíne, ktoré získali vyšetrovatelia, vyplýva, že v čase zločinu mal mať už 21 rokov. V prípade potvrdenia tejto ešte preverovanej skutočnosti mu hrozí podstatne tvrdší trest. Muž sa síce priznal k vražde dievčaťa, tvrdí však, že ju neznásilnil, čo ešte malo byť predmetom skúmania na základe vzoriek DNA.

 

Iračan je vo vyšetrovacej väzbe, a to v prísne stráženom väzenskom zariadení vo Frankfurte nad Mohanom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona