V nemeckom Düsseldorfe odcudzili litografie Pabla Picassa

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 07:30 • 2 min
V nemeckom Düsseldorfe odcudzili litografie Pabla Picassa

DÜSSELDORF - O krádeži cenných výtvarných diel slávnych majstrov z niekdajšej WestLB v Düsseldorfe informovala v piatok po viac ako roku tlačová agentúra DPA. O prípade však už skôr písal magazín Der Spiegel.

slovakia

left justify in out

Z priestorov banky, ktorej nástupníckym subjektom je Portigon AG, zmizlo 11 litografií Pabla Picassa (1881-1973) z jeho slávnej série o býkoch, ako aj obraz Das Haus (Dom) nemeckej expresionistky Gabriele Münterovej (1877-1962).

 

Ako vyplýva zo slov hovorcu Portigonu, spolupracovníci si už na rozhraní rokov 2014-2015 všimli, že trezorové priestory pre umelecké diela boli otvorené v neobvyklých časoch. Kontrola potvrdila, že spomínané diela chýbajú.

Prokuratúra v Düsseldorfe otvorila vyšetrovanie prípadu, začiatkom roka 2016 ho však pozastavila kvôli nedostatku dôvodného podozrenia voči konkrétnym osobám.

 

Všetky odcudzené diela sú v policajnej databáze hľadaných diel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies