V nemeckom Bonne stavajú kúpalisko s vyhradeným uzavretým priestorom pre moslimské ženy

NETKY.SK • 23 Január 2018, 06:00 • 2 min
V nemeckom Bonne stavajú kúpalisko s vyhradeným uzavretým priestorom pre moslimské ženy

V bývalom hlavnom meste Nemecka v štvrti Dottendorf sa stavia nové moderné kúpalisko za 60 miliónov eur. Moderné je však len na prvý pohľad. Zatiaľčo architektúra bude patriť do 21. storočia, časť kúpaliska sa akoby vracia do storočia siedmeho. Bude tam totiž uzavretý priestor, kam sa ostatní návštevníci nebudú môcť ani pozrieť a kde budú plávať zahalené moslimské ženy.

slovakia

left justify in out

Aktivistka za práva žien Necla Kelek to už kritizovala ako určitú formu apartheidu, alebo víťazstvo islamských konzervativisto. Redaktor nemeckého spravodajstva Andreas Bauman má na to iný pohľad. Kúpalisko vraj moslimkám umožní si zaplávať, pretože inak by nikdy na kúpalisko neprišli a tým prispeje k ich integrácii. Akým spôsobom sa tieto ženy integrujú, keď budú plávať za ohradou  medzi svojimi úplne zahalené, už Baumann nevysvetľuje, píše server Stredoevropan.cz. 

 

Naopak, Baumann segregáciu moslimiek podporuje. Keby kúpalisko takto vyhradené priestory nemalo, nazapadalo by to do jeho predstáv kozmopolitného mesta. Bude to tiež výraz tolerancie voči Islamu a jeho veriacim. 

 

Podľa stredoevropana je to menšina, ktorá sa prispôsobuje, nie naopak. Ak nie sú niektoré moslimské ženy schopné vziať si na seba normálne plavky a ísť na kúpalisko ako všetci ostatní, vybrali si pre svoj život zlú krajinu. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies