V nemeckej vyšetrovacej väzbe sedia podozriví z organizácie pašovani drog z Kene

NETKY.SK • 30 November 2015, 16:56 • 2 min
V nemeckej vyšetrovacej väzbe sedia podozriví z organizácie pašovani drog z Kene

FRANKFURT NAD MOHANOM/VARŠAVA - Z organizácie pašovania viac ako troch ton žuvacej drogy khat sú dôvodne podozriví dvaja muži vo veku 29 a 36 rokov, na ktorých v Giessene v nemeckej spolkovej krajine Hesensko uvalili vyšetrovaciu väzbu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na colníkov z Frankfurtu nad Mohanom, predmetný drogový kontraband v hodnote asi dvoch miliónov eur odhalili nedávno v prístave v poľskom Gdansku.

 

Kontajner s listami katy jedlej bol deklarovaný ako zelený čaj a odoslaný z africkej Kene. Cez Poľsko mal smerovať do Holandska a odtiaľ do Nemecka. Nemecké orgány činné v trestnom konaní kontrolovali jeho prepravu so súhlasom poľských kolegov a pri jeho plánovanom dodaní v hesenskom Heuchelheime 18. novembra dočasne zadržali troch mužov, zrejme komplicov. Tak sa dostali na stopu zrejmých organizátorov a zadržali ich.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies