V nedeľu si upečieme jahodový koláč

NETKY.SK • 3 Jún 2011, 08:42 • 2 min
V nedeľu si upečieme jahodový koláč

V nedeľu si upečieme jahodový koláč

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 smotana na šľahanie, 1 prášok do pečiva, 1 pudingový prášok jahodový, džem (jahodový, ríbezľový, čučoriedkový), mlieko, 200 g jahôd, 120 g masla, 2 plátky červenej tortovej želatíny

Príprava:

Cukor, múku, vajcia, smotanu, prášok do pečiva zmiešame a vytvoríme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Ešte na teplé cesto rozotrieme džem. Puding si pripravíme podľa návodu, do vychladnutého zašľaháme maslo, nanesieme na lekvár a uložíme jahody. Tortové želé pripravíme podľa návodu, mierne vychladnutým zalejeme jahody. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.

Čas prípravy: 70 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies