V nedeľu sa pri kúpaní utopilo 28 ľudí, počas víkendu až 52 osôb

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 07:11 • 2 min
V nedeľu sa pri kúpaní utopilo 28 ľudí, počas víkendu až 52 osôb

V nedeľu sa pri kúpaní utopilo 28 ľudí, počas víkendu až 52 osôb

slovakia

left justify in out

img

Počet obetí kúpania v Poľsku rastie neuveriteľným tempom. Len počas uplynulého víkendu prišlo o život pri kúpaní 52 ľudí, čo je o 20 úmrtí viac než zaznamenali v rovnakom čase na poľských cestách.
      Počas nedele sa zrodil ďalší smutný rekord v podobe 28 úmrtí pri kúpaní. Už v predchádzajúcu nedeľu 11. júla hlásili poľské úrady rekordný počet 25 utopených.
      Najčastejšou príčinou tragických udalostí zostávajú aj podľa dnešnej informácie poľskej polície kúpanie sa v podnapitom stave, ďalej kúpanie na nevhodných miestach, ako aj precenenie vlastných síl.
      Poľská polícia preto už opakovane apelovala na občanov, aby sa pri kúpaní riadili zdravým úsudkom, využívali na kúpanie iba miesta na to určené, neskákali do vody bezhlavo tam, kde nepoznajú jej hĺbku, a riadili sa pokynmi záchranárov. Súčasne vyzvala rodičov, aby venovali primeranú pozornosť svojim deťom v okolí vodných plôch. Vyznávačov vodných športov upozornila, aby včas skontrolovali, či sú ich výstroj alebo vodné mechanizmy v adekvátnom technickom stave. Doteraz sa však nárast tragickej letnej bilancie nepodarilo zastaviť.
      Od začiatku júla sa totiž v Poľsku utopilo už 189 ľudí, od začiatku letnej sezóny ich počet dosahuje až 395.

Zdroj: TASR/www.gazeta.pl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies