V nedeľu v Tatrách vypravia nostalgické vlaky

NETKY.SK • 12 September 2015, 13:27 • 2 min
V nedeľu v Tatrách vypravia nostalgické vlaky

POPRAD/VYSOKÉ TATRY - Klub historických a koľajových vozidiel (KHKV) z Košíc a Veterán klub železníc z Popradu vypravia v nedeľu 13. septembra nostalgické vlaky do Tatranskej Lomnice pri príležitosti 120. výročia trate Studený Potok – Tatranská Lomnica.

slovakia

left justify in out

„Netradične v nedeľu prevezú obľúbené historické motoráčiky cestujúcich do jeseňou zaliatych veľhôr, kde sa budú môcť vydať na krátky výlet, navštíviť Múzeum Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici alebo sa povoziť na vynovenej historickej električke Kométa, ktorá bude premávať medzi Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou,“ uviedol Ľubomír Lehotský z KHKV. Nostalgická jazda je podľa neho vhodná nielen pre milovníkov historických vlakov, ale aj pre rodiny s deťmi. Pri príležitosti výročia bude tiež zvýhodnené vstupné do Múzea Tatranského národného parku a na jazdu tatranskou električkou Kométa. Cestujúci si však musia rezervovať miesto vopred.


Ako informovala Zuzana Lehotská z Klubu historických koľajových vozidiel pri Rušňovom depe Haniska pri Košiciach, historické motoráky Magda a Ľubka odchádzajú z Košíc z hlavnej železničnej stanice v nedeľu 13. septembra o 8:20. V Poprade sa stretnú s podobnou súpravou historických Hurvíkov, ktoré zasa privezú cestujúcich zo západu – z Považia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies