V nedeľu upečieme penové mafiny. Gurmán Suroviny Cesto 120 g hladkej múky, 140 g kryštálového cukru, ½ lyžičky prášku do pečiva, 45 g mäkkého masla, 120 ml plnotučného mlieka, 1 vajce, ¼ lyžičky vanilkovej esencie, 12 stredne veľkých cukríkov marshmallow,
Suroviny:
Cesto: 120 g hladkej múky, 140 g kryštálového cukru, ½ lyžičky prášku do pečiva, 45 g mäkkého masla, 120 ml plnotučného mlieka, 1 vajce, ¼ lyžičky vanilkovej esencie, 12 stredne veľkých cukríkov marshmallow,
Poleva: 80 g malých cukríkov marshmallow, 200 g práškového cukru, 80 g masla, 25 ml plnotučného mlieka, pár kvapiek vanilkovej esencie,
Na ozdobu: cukrárenské zdobenie - vajíčka, kvetinky...
Príprava:
V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, štipkou soli, cukor a zmäknuté maslo do mrveničkovej konzistencie. Pridáme 60 ml mlieka a zľahka premiešame. V druhej miske vyšľaháme vajce, vanilkový extrakt a zvyšné mlieko. Obe zmesi spojíme a zmiešame na hladký krém. Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami a do dvoch tretín ich naplníme cestom. Pečieme 20-25 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť. Medzi tým dáme do misy 12 cukríkov a necháme ich nad parou roztopiť. V strede každého koláčika vydlabeme jamku a lyžičkou namočenou v studenej vode naplníme roztopenými cukríkmi. Práškový cukor vymiešame s mäkkým maslom, po lyžičkách vmiešavame mlieko a vanilkovú esenciu. Šľaháme, kým poleva nie je lesklá a nadýchaná. Do polevy vmiešame 80 g malých cukríkov, nanesieme na mafiny a ozdobíme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies