V nedeľu upečieme jahodovú bublaninu.

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 07:17 • 2 min
V nedeľu upečieme jahodovú bublaninu.

V nedeľu upečieme jahodovú bublaninu. Gurmán Suroviny 4 vajíčka, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 šálku práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, ½ šálky mlieka, čerstvé jahody, Príprava Žĺtky oddelíme od bielkov.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

4 vajíčka, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 šálku práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, ½ šálky mlieka, čerstvé jahody,

Príprava:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, olej a prešľaháme. Potom zľahka primiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto prelejeme do stredne veľkého, vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu. Rozložíme jahody a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Náš typ:  Aby jahody nepadli na dno plechu obaľte ich v hladkej múke.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona