V nedeľu si upečieme ríbezľový koláč s penou.

NETKY.SK • 28 Jún 2012, 21:55 • 2 min
V nedeľu si upečieme ríbezľový koláč s penou.

V nedeľu si upečieme ríbezľový koláč s penou. Gurmán Suroviny 500 g ríbezlí, 5 vajec, 270 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g masla, 370 g práškového cukru, 1 vanilku, 100 ml mlieka, mandľové lupene, Príprava Žĺtky, 100 g cukru, vanilku vyšľaháme do

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

500 g ríbezlí, 5 vajec, 270 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g masla, 370 g práškového cukru, 1 vanilku, 100 ml mlieka, mandľové lupene,

Príprava:

Žĺtky, 100 g cukru, vanilku vyšľaháme do peny. Potom pridáme zmäknuté maslo, hrubú múku, prášok do pečiva, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Uložíme ríbezle. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru. Nanesieme na ríbezle, posypeme mandľovými lupeňmi a pečieme asi 35 minút pri 180°C.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies