V nedeľu si upečieme ríbezľový koláč s penou. Gurmán Suroviny 500 g ríbezlí, 5 vajec, 270 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g masla, 370 g práškového cukru, 1 vanilku, 100 ml mlieka, mandľové lupene, Príprava Žĺtky, 100 g cukru, vanilku vyšľaháme do
Suroviny:
500 g ríbezlí, 5 vajec, 270 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 150 g masla, 370 g práškového cukru, 1 vanilku, 100 ml mlieka, mandľové lupene,
Príprava:
Žĺtky, 100 g cukru, vanilku vyšľaháme do peny. Potom pridáme zmäknuté maslo, hrubú múku, prášok do pečiva, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Uložíme ríbezle. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru. Nanesieme na ríbezle, posypeme mandľovými lupeňmi a pečieme asi 35 minút pri 180°C.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies