V nedeľu si upečieme hrnčekový višňový koláč. Gurmán Suroviny 1 hrnček polohrubej múky, ½ hrnčeka hnedého cukru, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 ČL prášku do pečiva, 2 ČL vanilkového cukru, 1 celé vajce, višne, 2 PL hnedého cukru+2 PL mandľových lup
Suroviny:
1 hrnček polohrubej múky, ½ hrnčeka hnedého cukru, ½ hrnčeka mlieka, ½ hrnčeka oleja, 2 ČL prášku do pečiva, 2 ČL vanilkového cukru, 1 celé vajce, višne, 2 PL hnedého cukru+2 PL mandľových lupienkov na posypanie,
Príprava:
Elektrickým šľahačom vymiešame do peny vajce s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (priemer asi 28 cm). Uložíme umyté a osušené višne, posypeme hnedým cukrom , mandľovými lupienkami a upečieme.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies