V nedeľu si pripravíme karamelový krém s broskyňami.

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 07:11 • 2 min
V nedeľu si pripravíme karamelový krém s broskyňami.

V nedeľu si pripravíme karamelový krém s broskyňami. Gurmán Suroviny 1 konzerva broskýň, 800 ml mlieka, 300 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, 10 žĺtkov, 3 tyčinky škorice, citrónovú kôru, Príprava Do mlieka vložíme škoricu, c

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

1 konzerva broskýň, 800 ml mlieka, 300 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, 10 žĺtkov, 3 tyčinky škorice, citrónovú kôru,

Príprava:

Do mlieka vložíme škoricu, citrónovú kôru, necháme prevariť, odstavíme a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, prilejeme mlieko, smotanu na šľahanie, maizenu rozpustenú v troške vody a šľaháme do zhustnutia. 100g cukru skaramelizujeme na panvici, pridáme šťavu z kompótu. Potom vložíme broskyne, okaramelizujeme a podávame preliate krémom.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies