V nedeľu si pripravíme karamelový krém s broskyňami. Gurmán Suroviny 1 konzerva broskýň, 800 ml mlieka, 300 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, 10 žĺtkov, 3 tyčinky škorice, citrónovú kôru, Príprava Do mlieka vložíme škoricu, c
Suroviny:
1 konzerva broskýň, 800 ml mlieka, 300 g kryštálového cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 PL maizeny, 10 žĺtkov, 3 tyčinky škorice, citrónovú kôru,
Príprava:
Do mlieka vložíme škoricu, citrónovú kôru, necháme prevariť, odstavíme a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s 200 g cukru, prilejeme mlieko, smotanu na šľahanie, maizenu rozpustenú v troške vody a šľaháme do zhustnutia. 100g cukru skaramelizujeme na panvici, pridáme šťavu z kompótu. Potom vložíme broskyne, okaramelizujeme a podávame preliate krémom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies