V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky.

NETKY.SK • 9 Február 2012, 23:11 • 2 min
V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky.

V nedeľu si pripravíme fašiangové pampúšiky. Gurmán Suroviny 300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citrónovej kôry, 1 žĺtok, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, slivkový lekvár, vani

slovakia

left justify in out

imgSuroviny:

300 g hladkej múky, 200 g polohrubej múky, 100 g masla, štipku soli, trošku citrónovej kôry, 1 žĺtok, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 3 PL rumu, 3 dcl mlieka, 20 g droždia, slivkový lekvár, vanilkový cukor na posypanie,

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia, štipky soli a cukru si pripravíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny, vypracujeme hladké a vláčne cesto, ktoré necháme pokysnúť na teplom mieste. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Do stredu tohto kolieska zabalíme slivkový lekvár. Necháme ešte chvíľu kysnúť a  vyprážame v horúcom oleji. Hotové preložíme na papierový obrúsok, ktorý vpije prebytočný olej. Posypeme vanilkovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies