V nedeľu sa začnú Stupavské hodové slávnosti

NETKY.SK • 16 August 2014, 09:15 • 2 min
V nedeľu sa začnú Stupavské hodové slávnosti

BRATISLAVA - Obyvatelia a návštevníci Stupavy sa môžu v nedeľu 17. augusta tešiť na hody.

slovakia

left justify in out

Stupavské hodové slávnosti pripomenú 745. výročie prvej písomnej zmienky o meste Stupava. Podujatie sa začne o 14:00 a trvať bude do 22:00. Informovalo o tom Mestské kultúrne a informačné centrum v Stupave.

 

Návštevníci si budú môcť pozrieť rekonštrukciu svadby posledného majiteľa stupavského kaštieľa grófa Károlyiho aj historický svadobný sprievod. Súčasťou podujatia bude aj svadobná hostina v Zámockom parku či hrané ukážky zo života na konci 19. storočia.

 

Vystúpi aj živý orchester, organizátori pripravili tiež svadobný secesný fotosalón, požičovňu kostýmov, komentované prehliadky parku na koči, kvetinový trh, dobovú detskú zónu a atrakcie pre deti. 

 

Na Hlavnej ulici organizátori pripravili elektro swing párty a remeselný trh, prezentovať sa budú miestne spolky a združenia. Návštevníci si budú môcť vychutnať aj stupavské kulinárske špeciality. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies