V nedeľu rozdajú Radio_Head Awards, zoznamu kandidátov dominujú Saténové ruky a Chiki liki tu-a

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 14:15 • 2 min
V nedeľu rozdajú Radio_Head Awards, zoznamu kandidátov dominujú Saténové ruky a Chiki liki tu-a

BRATISLAVA - V nedeľu rozdajú v bratislavskej Starej tržnici už po ôsmy raz Radio_Head Awards. Zoznamu kandidátov na ceny vládnu kapely Saténové ruky a Chiki liki tu-a, ktoré môžu získať po tri sošky.

slovakia

left justify in out

Obe skupiny bojujú v kategóriách Album roka a Album roka / Cena kritikov, pričom Saténové ruky môžu triumfovať s nahrávkou Bozkávam aj v kategórii Debut roka a pieseň DPH od Chiki liki tu-a zas môžu vyhlásiť za Singel roka.


O trofeje sa uchádzajú napríklad aj Korben Dallas, Puding Pani Elvisovej, Tono S., Frequency, Gwerkova, Billy Barman, Fresh Out Of The Bus, Longital, Archívny chlapec, SĽUK, Pavel Morochovič Trio a ďalší.


Tento rok po prvý raz rozdajú celkovo osem porotcovských cien. Okrem spomínanej kategórie Album roka / Cena kritikov to budú aj trofeje v kategóriách Elektronická hudba, Hard & Heavy, Hip-Hop / Rap / R'n'B, World music / Folk, Jazzová hudba, Klasická hudba a Experimentálna hudba. Ocenenie za prínos hudbe udelia zosnulému Jurajovi Kušnierikovi.


Ceremoniál budú moderovať Martin Staňo, Tomáš Hudák a Juraj "Šoko" Tabaček. Počas večera vystúpia Bez ladu a skladu, Para, Fallgrapp, Billy Barman, Puding pani Elvisovej, Saténové ruky či Bulp.


Samotnému udeľovaniu cien bude predchádzať aj dvojdňový festival, ktorý sa začne dnes o 19:00 vo Veľkom koncertnom štúdiu v budove Slovenského rozhlasu. Piatkový program ponúkne interpretov ako Korben Dallas, La3No Cubano a Fúzy Múzy, ďalej aj Symfonický orchester Slovenského rozhlasu či Rezidenčný súbor Rádia Devín. V sobotu sa predstavia David Kollar & The Blessed Beat, Tono S., Fresh Out Of The Bus, Jana Andevska či Valér Miko Trio.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies