Špargľová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500 g špargle, 1,5 l vody, soľ, bujón, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 PL hladkej múky, 2 zemiaky, 1 kyslá smotana, 2 žĺtky, muškátový oriešok,
Príprava:
Očistenú špargľu povaríme 10 minút v slanej vode. Z oleja a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme špargľu, prelisovaný cesnak, bujón, chvíľku povaríme, potom ponorným mixérom rozmixujeme. Do polievky vložíme očistené na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. V smotane rozmiešame žĺtky, prilejeme do polievky, dochutíme muškátovým orieškom, krátko povaríme a odstavíme.
Kuracie prsia plnené jablkami.
Suroviny pre 4 osoby:
4 kuracie prsia, 2 jablká, maslo, hrozienka, sušené brusnice, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 ml jablkovej šťavy, vegeta, 2 PL hladkej múky,
Príprava:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké rezne. Posypeme soľou, grilovacím korením a mletým čiernym korením. Jedno jablko si postrúhame, rozložíme na mäso, pridáme hrozienka, brusnice, zavinieme a spojíme špáradlami. Prudko opečieme na rozpustenom masle. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme vegetu, jablkovú šťavu a druhé jablko nakrájané na kocky. Spolu udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu dochutíme a zahustíme hladkou múkou. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies