V nedeľu na obed pripravíme špargľovú polievku a kuracie prsia plnené jablkami

NETKY.SK • 23 Marec 2014, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme špargľovú polievku a kuracie prsia plnené jablkami

Špargľová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500 g špargle, 1,5 l vody, soľ, bujón, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1 PL hladkej múky, 2 zemiaky, 1 kyslá smotana, 2 žĺtky, muškátový oriešok,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Očistenú špargľu povaríme 10 minút v slanej vode. Z oleja a múky si pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom zo špargle, pridáme špargľu, prelisovaný cesnak, bujón, chvíľku povaríme, potom ponorným mixérom rozmixujeme. Do polievky vložíme očistené na kocky nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. V smotane rozmiešame žĺtky, prilejeme do polievky, dochutíme muškátovým orieškom, krátko povaríme a odstavíme.

 

Kuracie prsia plnené jablkami.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie prsia, 2 jablká, maslo, hrozienka, sušené brusnice, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, 150 ml jablkovej šťavy, vegeta, 2 PL hladkej múky,

 

Príprava:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké rezne. Posypeme soľou, grilovacím korením a mletým čiernym korením. Jedno jablko si postrúhame, rozložíme na mäso, pridáme hrozienka, brusnice, zavinieme a spojíme špáradlami. Prudko opečieme na rozpustenom masle. Potom mäso podlejeme vodou, pridáme vegetu, jablkovú šťavu a druhé jablko nakrájané na kocky. Spolu udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, šťavu dochutíme a zahustíme hladkou múkou. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies