V nedeľu na obed pripravíme slepačiu polievku a bravčové rezne

NETKY.SK • 6 Október 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme slepačiu polievku a bravčové rezne

Slepačia polievka. Suroviny: ½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ, celé čierne korenie, vegetu, prípadne feferónku,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Sliepku umyjeme, vložíme do hrnca, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu a cesnak necháme so šupkou, zalejeme vodou, vložíme 5 bobuliek korenia, 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 3,5 hodiny. Polievka nesmie silno vrieť. Potom vyberieme zeleninu, sliepku, nakrájame na malé kocky a vložíme späť do vývaru. Dochutíme vegetou. Kto má rád, môže do polievky na začiatku varenia pridať feferónku. Medzitým ako sa varí polievka si vyvaríme závarku, či už rezance, písmenká...

 

Bravčové rezne.

Suroviny:

4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté korenie, 2 vajíčka, hladkú múku, strúhanku, olej na vyprážanie,

Príprava:

Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom ho obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Z oboch strán vyprážame na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies