V nedeľu na obed pripravíme pórovú polievku, hovädzie závitky a jahodovo-citrónový nápoj

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 09:52 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme pórovú polievku, hovädzie závitky a jahodovo-citrónový nápoj

Pórová polievka: Suroviny pre 4 osoby: 1 väčší pór, maslo, soľ, rascu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, 1 PL hladkej múky, 3-4 zemiaky. Hovädzie závitky: Suroviny pre 4 osoby: 4 plátky hovädzieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 50 g slaniny, 2 kyslé uhorky, hladkú múku, 40 g masti, 1 cibuľu, zeleninový vývar, citrónovú šťavu.

slovakia

left justify in out

Pórová polievka:

Príprava:

Pór a zemiaky očistíme, nakrájame a spolu orestujeme na masle. Pridáme soľ, mleté korenie rascu, mletú papriku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

Hovädzie závitky:

Príprava:

Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Uložíme slaninu, kolieska uhorky, zvinieme, uviažeme niťou, obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji. Na druhej panvici opražíme cibuľu, pridáme závitky, podlejeme výpekom, pridáme vývar, pár kvapiek citrónu a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s ryžou.

Jahodovo-citrónový nápoj

Rozmixujeme niekoľko očistených a umytých jahôd, pridáme citrónovú šťavu, ľadovú drť alebo kocky ľadu, zalejeme minerálkou. Podávame vo vysokých pohároch so slamkou a zdobíme lístkami mäty.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies