V nedeľu na obed pripravíme pórovú polievku a ražniči na plechu

NETKY.SK • 12 Január 2014, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme pórovú polievku a ražniči na plechu

Pórová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 pór, zeleninový bujón, hrsť mrazeného hrachu, hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór. Zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 15 minút. Potom pridáme hrach, vločky, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a dovaríme asi 7 minút.

 

Ražniči na plechu.

Suroviny pre 4-6 osôb:

500 g kuracích pŕs, 500 g kuracej pečienky, 200 g slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 klobásy, 2 párky, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie.

Príprava:

Všetky suroviny nakrájame na kocky, posypeme soľou, mletým čiernym korením, grilovacím korením, zalejeme asi 1 dcl oleja a dobre premiešame. Presypeme do pekáča alebo zapekacej misy a pečieme asi 45 minút. Podávame s chlebom.

 

Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies