Polievka z hlivy ustricovej. Suroviny pre 4 osoby: 400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky
Príprava:
Hlivu pokrájame na pásiky a spolu s cibuľou orestujeme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie, rascu, hubové korenie a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Z múky, mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, nalejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme.
Kurací stroganov
Suroviny pre 4 osoby:
800 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 5 sterilizovaných uhoriek, 3 PL plnotučnej horčice, 5 PL kečupu, 1 PL worcesterovej omáčky, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 smotana na šľahanie, olej,
Príprava:
Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, soľ, mleté čierne korenie, worchester, kečup, horčicu, uhorky nakrájané na kocky, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Zaprášime múkou, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.