V nedeľu na obed pripravíme polievku z hlivy a kurací stroganov

NETKY.SK • 10 November 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme polievku z hlivy a kurací stroganov

Polievka z hlivy ustricovej. Suroviny pre 4 osoby: 400 g hlivy ustricovej, 4 zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, celú rascu, 1 cibuľu, olej, mletú červenú papriku, 2 PL hladkej múky

slovakia

left justify in out

Príprava:

Hlivu pokrájame na pásiky a  spolu s cibuľou orestujeme na oleji. Zalejeme vodou, pridáme soľ, mleté korenie, rascu, hubové korenie a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme. Z múky, mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, nalejeme do polievky, necháme prevrieť a odstavíme.

 

Kurací stroganov

Suroviny pre 4 osoby:

800 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 5 sterilizovaných uhoriek, 3 PL plnotučnej horčice, 5 PL kečupu, 1 PL worcesterovej omáčky, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1 smotana na šľahanie, olej,

Príprava:

Cibuľu nakrájame na drobno a opražíme na oleji. Pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance, soľ, mleté čierne korenie, worchester, kečup, horčicu, uhorky nakrájané na kocky, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Zaprášime múkou, zalejeme smotanou a necháme prejsť varom. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona