Párková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 3 párky, 2 PL oleja, 1 cibuľu, 1 ČL mletej sladkej papriky, celú rascu, 1 ČL vegety, 4 zemiaky, petržlenovú vňať, soľ, 1 PL masti, 1 PL hladkej múky,
Príprava:
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska nakrájané párky, soľ, vegetu, rascu, mletú papriku a spolu orestujeme. Vložíme očistené, na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Z masti a múky pripravíme zápražku, nalejeme do polievky a necháme prevrieť. Na tanieri zdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Rýchle bravčové mäsko.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g bravčové karé, 5 polievkových lyžíc kečupu, 1 malá lyžička karí korenie, 1 malá lyžička mletého čierneho korenie, 1 malá lyžička mletej červenej papriky, 1 malá lyžička soli, 1 malá lyžička cukru, 1 veľká lyžica worcesterovej omáčky, 2 veľké lyžice sójovej omáčky, 1 cibuľa, 2 veľké lyžice oleja, olej na opraženie,
Príprava:
Cibuľu pokrájame, dáme do misky a pridáme na rezance pokrájané mäso. Všetky ostatné ingrediencie si rozmiešame v šálke a zalejeme mäso. Necháme v chladničke odstáť 20 minút. Potom mäso opekáme na rozpálenom oleji. Podávame s chlebom, hranolčekmi, alebo ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies