V nedeľu na obed pripravíme párkovú polievku a hovädziu roštenku na šampiňónoch

NETKY.SK • 22 September 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme párkovú polievku a hovädziu roštenku na šampiňónoch

Párková polievka. Suroviny: 5-9 zemiakov, 4 párky, 1 PL bravčovej masti, 1 PL hladkej múky, vegetu, mleté čierne korenie, mletú sladkú papriku, majorán, soľ,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Očistené, na kocky nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode. Z masti, múky a mletej sladkej papriky pripravíme zápražku, ktorú nalejeme do polievky. Pridáme na kolieska nakrájané párky, vegetu, majorán a spolu chvíľu povaríme.

Hovädzia roštenka na šampiňónoch.

Suroviny:

800 g hovädzej roštenky, 100 g slaniny, 2 cibule, 1 PL masla, 150 g šampiňónov, rascu, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 malý paradajkový pretlak,

Príprava:

Slaninu vyškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na rezance, rascu, mletú papriku, soľ a spolu opražíme, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.  Očistené a nakrájané šampiňóny orestujeme na masle a spolu s paradajkovým pretlakom pridáme k mäsu. Podávame s knedľou.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies