V nedeľu na obed pripravíme paradajkovú polievku a jogurtové rezne

NETKY.SK • 1 December 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme paradajkovú polievku a jogurtové rezne

Paradajková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 4 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 bobkový list, 2 klinčeky, nové korenie, 1 ČL soli, 1 hrsť cukru, 500 g paradajkového pretlaku, syr na strúhanie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Z oleja a hladkej múky si urobíme zápražku, ktorú zalejeme vodou. Rozvaríme, pridáme bobkový list, klinčeky, nové korenie, soľ, cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Potom prilejeme paradajkový pretlak a vody toľko, aby mala polievka správnu hustotu. Necháme zovrieť a odstavíme. Podávame so strúhaným syrom.

 

Jogurtové rezne.

Suroviny pre 4 osoby:

8 kuracích rezňov, 1 biely jogurt, 2 vajcia, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie,

Príprava:

 Z jogurtu, vajec, prelisovaného cesnaku, trochu soli a mletého čierneho korenia si pripravíme marinádu. Rezne naklepeme, ponoríme do pripravenej zmesi a odložíme aspoň na hodinu do chladničky. Obaľujeme v strúhanke, vyprážame z oboch strán na oleji. Vhodnou prílohou je zemiaková kaša a zeleninový šalát.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies