V nedeľu na obed pripravíme mrkvový krém a rezne trochu inak

NETKY.SK • 29 December 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed  pripravíme mrkvový krém a rezne trochu inak

Mrkvový krém. Suroviny pre 4 osoby: 300 g čerstvej mrkvy, 200 g zemiakov, 800 ml vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľu, 2 PL oleja, soľ, korenie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

V hrnci rozpálime olej a opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme očistenú, nakrájanú mrkvu a zemiaky. Orestujeme, zalejeme vývarom a uvaríme. Rozmixujeme, privedieme k varu, zjemníme smotanou. Dochutíme soľou a mletým korením. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Rezne trochu inak.

Suroviny pre 4 osoby:

4 ks bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, 100 g majonézy, ½ dcl smotany na šľahanie, 2 vajcia, strúhanku, olej na vyprážanie,

Príprava:

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske si zmiešame smotanu, majonézu, vajíčka a dobre vymiešame. V tejto zmesi namáčame rezne, potom ich obaľujeme v strúhanke. Vyprážame na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Čas prípravy: 45 minút

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies