Mrkvový krém. Suroviny pre 4 osoby: 300 g čerstvej mrkvy, 200 g zemiakov, 800 ml vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľu, 2 PL oleja, soľ, korenie,
Príprava:
V hrnci rozpálime olej a opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme očistenú, nakrájanú mrkvu a zemiaky. Orestujeme, zalejeme vývarom a uvaríme. Rozmixujeme, privedieme k varu, zjemníme smotanou. Dochutíme soľou a mletým korením. Na tanieri zdobíme petržlenovou vňaťou.
Kačacie prsia s medom.
Suroviny pre 4 osoby:
800 g kačacích pŕs, 100 g jabĺk, medovú marinádu, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, vegetu,
Príprava:
Kačacie prsia nakrájame na hrubšie pláty, osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na oleji. Podlejeme troškou vody, pridáme vegetu a udusíme do mäkka. Potom pridáme nastrúhané jablká a medovú marinádu. Chvíľku spolu podusíme. Podávame s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies