V nedeľu na obed pripravíme knedličkovú polievku a kurací perkelt

NETKY.SK • 24 November 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme knedličkovú polievku a kurací perkelt

Knedličková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 strúčiky cesnaku, 1 kaleráb, hrášok, petržlenovú vňať, maslo, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, 1 zeleninový bujón, Na knedličky: 1 vajce, krupicu, vegetu, 1 PL masla,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zeleninu očistíme, nakrájame a dáme variť do vody, do ktorej sme pridali bujón, soľ, vegetu a mleté čierne korenie. Uvaríme do mäkka. Z vajíčka, krupice, masla a trošku vegety si pripravíme husté cestíčko, ktoré lyžicou vkladáme do polievky. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

 

Kurací perkelt.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kurča, 1 cibuľu, smotanu na varenie, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie, bobkový list, mletú sladkú papriku, hladkú múka

Príprava:

Kurča umyjeme, zbavíme kože a rozdelíme na kúsky. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mäso, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie, bobkový list, mletú sladkú papriku a chvíľu opekáme, kým sa mäso zatiahne. Potom ho podlejeme vodou a udusíme do mäkka. V smotane si rozmiešame 3 PL hladkej múky a za stáleho miešania prilejeme k mäsu. Necháme prejsť varom, dochutíme. Podávame s uvarenými kolienkami alebo haluškami.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies