Kelová polievka. Suroviny pre 4 osoby: ½ hlávky kelu, 4 zemiaky, soľ, majorán, celú rascu, 2 PL oleja, kúsok masla, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 bujón, 2 párky, 1 PL masti, 1 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky,
Príprava:
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na rezance nakrájaný kel, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, rascu, majorán, bujón a zalejeme vodou. Uvaríme do mäkka. Potom pridáme na kolieska nakrájané párky a kúsok masla na zjemnenie chuti. Z masti, múky a mletej papriky pripravíme zápražku, ktorú pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s chlebom.
Prekladané kurča.
Suroviny pre 4 osoby:
1 kura, 80 dkg zemiakov, 20 dkg šampiňónov, 2 dcl smotany, ½ dcl oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 malá lyžička vegety, petržlenová vňať
Príprava:
Zapekaciu misu vymažeme olejom, na dno rozložíme polovicu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov. Osolíme a na ne uložíme na kúsky nakrájané kurča. Posypeme hubami, petržlenovou vňaťou, soľou, mletým čiernym korením, polejeme troškou oleja a smotany. Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a zalejeme druhou polovicou smotany. Vegetu prevaríme v 3 dcl vody a zalejeme pripravené jedlo. Pečieme pod alobalom asi pol hodiny, potom dopečieme odokryté.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies