V nedeľu na obed pripravíme kelovú polievku a prekladané kurča.

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme kelovú polievku a prekladané kurča.

Kelová polievka. Suroviny pre 4 osoby: ½ hlávky kelu, 4 zemiaky, soľ, majorán, celú rascu, 2 PL oleja, kúsok masla, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 bujón, 2 párky, 1 PL masti, 1 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na rezance nakrájaný kel, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, rascu, majorán, bujón a zalejeme vodou. Uvaríme do mäkka. Potom pridáme na kolieska nakrájané párky a kúsok masla na zjemnenie chuti. Z masti, múky a mletej papriky pripravíme zápražku, ktorú pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s chlebom.



Prekladané kurča.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kura, 80 dkg zemiakov, 20 dkg šampiňónov, 2 dcl smotany, ½ dcl oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 malá lyžička vegety, petržlenová vňať


Príprava:

Zapekaciu misu vymažeme olejom, na dno rozložíme polovicu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov. Osolíme a na ne uložíme na kúsky nakrájané kurča.  Posypeme hubami, petržlenovou vňaťou, soľou, mletým čiernym korením, polejeme troškou oleja a smotany. Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a zalejeme druhou polovicou smotany. Vegetu prevaríme v 3 dcl vody a zalejeme pripravené jedlo. Pečieme pod alobalom asi pol hodiny, potom dopečieme odokryté.



Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies