V nedeľu na obed pripravíme karfiolovú polievku a pochúťku z bravčového mäsa

NETKY.SK • 3 November 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme karfiolovú polievku a pochúťku z bravčového mäsa

Karfiolová krémová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 väčší karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s krutónmi.

 

Pochúťka z bravčového mäsa.

Suroviny pre 4 osoby:

¾ kg bravčového karé, 3 cibule, 1 šálka pokrájanej mrkvy, 1 šálka sterilizovaného hrášku, 1 šálka sterilizovanej kukurice, 1 šálka nastrúhanej hlávkovej kapusty, 1 PL sójovej omáčky, karí korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej,

Príprava:

1 cibuľu si pokrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté čierne korenie, karí, sójovú omáčku, podlejeme vodou a dusíme asi 40 minút. Potom pridáme všetku zeleninu a dodusíme do mäkka. Dochutíme. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona