V nedeľu na obed pripravíme karfiolovo kuraciu polievku a červené mäso
Karfiolovo kuracia polievka.
Suroviny:
500 g kurčaťa, 4 ks mrkvy, ½ zeleru, 1 karfiol, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, vegetu,
Príprava:
Mrkvu, zeler, cesnak a cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, pridáme umyté mäso, soľ, korenie, vegetu, zalejeme vodu a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, pokrájame na kocky a vrátime späť do polievky. Kto má rád hustejšie polievky, môže podávať s uvarenou cestovinou.
Červené mäso.
Suroviny:
1 kg hovädzieho mäsa, 1 cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 paradajkový pretlak, masť, 1 feferónku, kečup,
Príprava:
Mäso a cibuľu nakrájame na kocky a orestujeme na masti. Pridáme soľ, mleté korenie, feferónku, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Na záver pridáme paradajkový pretlak a podľa chuti kečup. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk