V nedeľu na obed pripravíme hubovú polievku s kyslou smotanou a bravčové rezance

NETKY.SK • 25 August 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme hubovú polievku s kyslou smotanou a bravčové rezance

Hubová polievka s kyslou smotanou.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:
8 ks hríbov (modráky, kozáky, sucho hríby), 1 dcl mlieka, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, 1 liter vývaru, 3 dcl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 PL hladkej múky,

Príprava:

Hríby očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme koreniny a udusíme. Potom vložíme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Smotanu zmiešame s mliekom a hladkou múkou, nalejeme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme.

 

Bravčové rezance.

Suroviny pre 4 osoby:

500 g bravčového stehna, 1 malé sterilizované šampiňóny, 1 malá konzerva hrachu, malá konzerva kukurice, 1 pór, 1 cibuľu, soľ, sójovú omáčku, 1 dcl ostrého kečupu, 1 PL worcesterovej omáčky, ½ ČL mletého čierneho korenia, trošku chrenovej pasty,

Príprava:

Mäso nakrájame na rezance a prudko opečieme na oleji. Potom pridáme ostatné suroviny, podlejeme vodou a udusíme. Podávame s hranolkami.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies