Hubová polievka s kyslou smotanou.
Suroviny pre 4 osoby:
8 ks hríbov (modráky, kozáky, sucho hríby), 1 dcl mlieka, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, 1 liter vývaru, 3 dcl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 PL hladkej múky,
Príprava:
Hríby očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme koreniny a udusíme. Potom vložíme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Smotanu zmiešame s mliekom a hladkou múkou, nalejeme do polievky, necháme prejsť varom a odstavíme.
Bravčové rezance.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g bravčového stehna, 1 malé sterilizované šampiňóny, 1 malá konzerva hrachu, malá konzerva kukurice, 1 pór, 1 cibuľu, soľ, sójovú omáčku, 1 dcl ostrého kečupu, 1 PL worcesterovej omáčky, ½ ČL mletého čierneho korenia, trošku chrenovej pasty,
Príprava:
Mäso nakrájame na rezance a prudko opečieme na oleji. Potom pridáme ostatné suroviny, podlejeme vodou a udusíme. Podávame s hranolkami.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies