V nedeľu na obed pripravíme hráškovú polievku so strúhankou a spišskú roštenku

NETKY.SK • 9 Február 2014, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme hráškovú polievku so strúhankou a spišskú roštenku

Hrášková polievka so strúhankou. Suroviny pre 4 osoby: 350 g mrazeného hrachu, 1 cibuľa, 2-3 mrkvy, 1 kocka slepačieho bujónu, hrubá múka, 1 vajce, soľ, olej

slovakia

left justify in out

Príprava:
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji dozlatista. Pridáme nastrúhanú mrkvu a orestujeme. Pridáme hrášok, premiešame a zalejeme vodou. Ochutíme bujónom a soľou. Varíme do mäkka. Zatiaľ si urobíme strúhanku: v miske zmiešame rozšľahané vajce, soľ, hrubú múku tak, aby sme mohli cesto postrúhať na veľkom strúhadle. Aby sa nám cesto nelepilo, počas strúhania ho často múčime. Strúhanku zavaríme vo vriacej polievke. Na spestrenie chuti môžeme starší chlieb nakrájať na kocky, opražiť na masle. Do polievky sa pridáva tesne pred podávaním.

Spišská roštenka
Suroviny pre 4 osoby:
 600 g roštenky, olej, hladká múka, 100 g strúhaného syra, 2 bielky, mleté čierne korenie, pažítka, soľ, 

 

Príprava: 
Roštenku narežeme na plátky naklepeme, okraje nakrojíme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka.  Hotové mäso preložíme so vymasteného pekáča. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, osolíme ho. Na každý rezeň dáme lyžičku snehu, posypeme strúhaným syrom a posekanou pažítkou. Rýchlo zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s opekanými zemiakmi a kapustovým šalátom.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies