Hovädzia polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,
Príprava:
Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.
Kurča na soli.
Suroviny:
1 kurča, 1 kg soli,
Príprava:
Kurča dobre poumývame, zvnútra nasolíme a položíme ho do pekáča, na ktorý sme vysypali celý kg soli. Kurča pečieme asi 90 minút. Neotáčajte ho a nepodlievajte. Podávame s ryžou a kompótom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies