V nedeľu na obed pripravíme hovädziu polievku a kurča na soli

NETKY.SK • 13 Október 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme hovädziu polievku a kurča na soli

Hovädzia polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Kurča na soli.

Suroviny:

1 kurča, 1 kg soli,

Príprava:

Kurča dobre poumývame, zvnútra nasolíme a položíme ho do pekáča, na ktorý sme vysypali celý kg soli. Kurča pečieme asi  90 minút. Neotáčajte ho a nepodlievajte. Podávame s ryžou a kompótom.

 

Prajeme dobrú chuť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies