Francúzska polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500 g hovädzieho mäsa, ½ karfiolu, 1 kaleráb, 3 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 100 g zeleného hrášku, 200 g ružičkového kelu, soľ, korenie,
Príprava:
Mäso opláchneme a dáme variť do slanej vody. Po hodine vložíme očistenú zeleninu a uvaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, nakrájame, vložíme späť . Polievku podávame posypanú petržlenovou vňaťou.
Kuracie prsia na horčici.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, olej, 3 PL plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 konzervu sterilizovanej kukurice,
Príprava:
Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme nakrájané kuracie prsia, soľ, mleté korenie, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom pridáme horčicu, kukuricu a necháme prejsť varom. Šťavu môžete zahustiť solamylom. Dochutíme, podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies