V nedeľu na obed pripravíme francúzsku zeleninovú polievku a kuracie prsia na horčici

NETKY.SK • 4 August 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme francúzsku zeleninovú polievku a kuracie prsia na horčici

Francúzska polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500 g hovädzieho mäsa, ½ karfiolu, 1 kaleráb, 3 mrkvy, 1 petržlen, ½ zeleru, 1 cibuľu, 100 g zeleného hrášku, 200 g ružičkového kelu, soľ, korenie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Mäso opláchneme a dáme variť do slanej vody. Po hodine vložíme očistenú zeleninu a uvaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, nakrájame, vložíme späť . Polievku podávame posypanú petržlenovou vňaťou.

 

Kuracie prsia na horčici.

Suroviny pre 4 osoby:

500 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, olej, 3 PL plnotučnej horčice, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 1 konzervu sterilizovanej kukurice,

Príprava:

Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme nakrájané kuracie prsia, soľ, mleté korenie, podlejeme vodou a udusíme do mäkka. Potom pridáme horčicu, kukuricu a necháme prejsť varom. Šťavu môžete zahustiť solamylom. Dochutíme, podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies