Fazuľová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 2 konzervy sterilizovanej fazule, 1 pór, 1 liter vývaru, 1 cibuľu, 2 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, 2 klobásy, 2 PL hladkej múky, 1 ČL mletej sladkej papriky, olej na zápražku, Príprava: Cibuľu speníme na oleji, pridáme na kolieska nakrájaný pór a spolu asi 5 minút restujeme. Prilejeme vývar, pridáme fazuľu aj s nálevom, nakrájanú klobásu a uvaríme. Z oleja, hladkej múky a mletej sladkej papriky urobíme zápražku, ktorú vylejeme do polievky. Podávame zdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
KUNG-PAO.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kuracích pŕs, 1 zelenú papriku, 1 červenú papriku, 2 PL mletého zázvoru, 2 PL solamylu, 3 PL sójovej omáčky, 5 PL oleja, ½ ČL mletej štipľavej papriky,
Príprava:
Mäso pokrájame na kocky, posypeme zázvorom, solamylom a necháme odležať. Potom ho opražíme na oleji, pokvapkáme sójovou omáčkou a pod pokrievkou dusíme asi 5 minút. Pridáme nakrájané papriky, mletú štipľavú papriku a podusíme znovu 5 minút. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies