V nedeľu na obed pripravíme farebnú zemiakovú polievku a bravčové karé na rozmaríne

NETKY.SK • 11 August 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme farebnú zemiakovú polievku a bravčové karé na rozmaríne

Farebná zemiaková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 kg zemiakov, 2 mrkvy, 1 sterilizovaný hrášok, 1 zeleninový bujón, 1 PL masla, 2 dcl smotany na varenie, soľ, rascu, petržlenovú vňať, 1 pór,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, pridáme bujón a uvaríme do mäkka. Polovicu zemiakov vyberieme, druhú polovicu rozmixujeme. Nakrájanú mrkvu a pór udusíme na masle, vložíme do polievky spolu so zemiakmi a hráškom. Vylejeme smotanu, dochutíme rascou a petržlenovou vňaťou. Necháme prejsť varom a odstavíme.

 

Bravčové karé na rozmaríne.

Suroviny pre 4 osoby:

1 kg bravčového karé, 1 PL rozmarínu, soľ, chilli korenie, olej, vajíčka,

Príprava:

Z rozmarínu, oleja, soli a chilli korenia pripravíme marinádu, do ktorej namočíme nakrájané a vyklepané plátky mäsa. Tie potom opražíme z oboch strán na oleji. Vo výpeku upečieme volské oči, ktoré položíme na opečené mäso. Podávame s novými zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies