Čiernohorský rezeň Suroviny pre 4 osoby: 4 rezne z karé, 4 zemiaky, 2 vajíčka, hladkú múku, soľ, olej, strúhaný syr. Jahodová pena Suroviny: 200 g jahôd, 150 g práškového cukru, 2 bielky, pár kvapiek citrónovej šťavy.
Čiernohorský rezeň
Príprava:
Rezne naklepeme osolíme a obalíme v hladkej múke. Z nastrúhaných zemiakov, vajíčok a trošku soli pripravíme cestíčko, v ktorom rezne obalíme a z oboch strán vypražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a posypané strúhaným syrom.
Jahodová pena
Príprava:
Čerstvé jahody odstopkujeme a umyjeme. Dáme do misky, posypeme cukrom, roztlačíme vidličkou a potom rozmixujeme. Pridáme bielka, citrónovú šťavu a vyšľaháme. Podávame s detskými piškótami.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies