V nedeľu na obed pripravíme čiernohorský rezeň a jahodovú penu

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 08:55 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme čiernohorský rezeň a jahodovú penu

Čiernohorský rezeň Suroviny pre 4 osoby: 4 rezne z karé, 4 zemiaky, 2 vajíčka, hladkú múku, soľ, olej, strúhaný syr. Jahodová pena Suroviny: 200 g jahôd, 150 g práškového cukru, 2 bielky, pár kvapiek citrónovej šťavy.

slovakia

left justify in out

Čiernohorský rezeň

Príprava:

Rezne naklepeme osolíme a obalíme v hladkej múke. Z nastrúhaných zemiakov, vajíčok a trošku soli pripravíme cestíčko, v ktorom rezne obalíme a z oboch strán vypražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a posypané strúhaným syrom.

 

Jahodová pena

Príprava:

Čerstvé jahody odstopkujeme a umyjeme. Dáme do misky, posypeme cukrom, roztlačíme vidličkou a potom rozmixujeme. Pridáme bielka, citrónovú šťavu a vyšľaháme. Podávame s detskými piškótami.

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies