Bavorská roštenka. Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, 2 kg zemiakov, 2 cibule, mletú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, 1 smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na oleji. 2/3 očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov dáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olejom. Zemiaky posypeme soľou, korením a paprikou. Uložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, opražené mäso a prikryjeme zemiakmi. Smotanu zmiešame s výpekom, pridáme trošku soli, korenia a zalejeme pripravené zemiakmi. Pečieme pod alobalom, pred koncom dáme alobal dolu a dopečieme.
Jogurtový nápoj.
Suroviny:
2 biele jogurty, 1 banán, 200 g marhúľ, 250 ml mlieka, 2 PL medu,
Príprava:
Uvedené suroviny spolu rozmixujeme a nalejeme do vysokých pohárov
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies