V nedeľu na obed pripravíme bavorskú roštenku a jogurtový nápoj

NETKY.SK • 14 Júl 2013, 09:00 • 2 min
V nedeľu na obed pripravíme bavorskú roštenku a jogurtový nápoj

Bavorská roštenka. Suroviny: 1 kg hovädzej roštenky, 2 kg zemiakov, 2 cibule, mletú sladkú papriku, mletú štipľavú papriku, 1 smotanu na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie,

slovakia

left justify in out

Príprava:

Mäso naklepeme osolíme, okoreníme a prudko z oboch strán opečieme na oleji. 2/3 očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov dáme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olejom. Zemiaky posypeme soľou, korením a paprikou. Uložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, opražené mäso a prikryjeme zemiakmi. Smotanu zmiešame s výpekom, pridáme trošku soli, korenia a zalejeme pripravené zemiakmi. Pečieme pod alobalom, pred koncom dáme alobal dolu a dopečieme.

 

Jogurtový nápoj.

Suroviny:

2 biele jogurty, 1 banán, 200 g marhúľ, 250 ml mlieka, 2 PL medu,

Príprava:

Uvedené suroviny spolu rozmixujeme a nalejeme do vysokých pohárov

 

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies