V nedeľu hrozia na celom území Slovenska búrky

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 18:50 • 2 min
V nedeľu hrozia na celom území Slovenska búrky

BRATISLAVA - Výstrahu prvého stupňa pred búrkami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na nedeľu (4.6.) na celom území Slovenska od 11.00 do 21.00 h. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia ďalej varujú aj pred ojedinelým výskytom búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 km/h," varujú.

 

Ďalej uvádzajú, že intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. "Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," uzavreli.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies