V nedeľu derby severozápadu Anglicka, pozerať sa bude aj Pelé

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 14:15 • 2 min
V nedeľu derby severozápadu Anglicka, pozerať sa bude aj Pelé

LIVERPOOL - V nedeľňajšom stretnutí 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže privíta o 14.30 h SEČ FC Liverpool na vlastnom štadióne Manchester United.

slovakia

left justify in out

Nepôjde však o priateľské privítanie, súboj týchto dvoch tímov je bitkou o severozápad Anglicka a jedným z najväčších derby na svete. Tentoraz bude súboj nezmieriteľných rivalov okorenený o preteky o štvrtú priečku v tabuľke Premier League, znamenajúcu účasť v predkole budúcosezónnej edície Ligy majstrov. Aktuálne ju okupujú "Red Devils", no pred "The Reds" majú len dvojbodový náskok. Zverenci severoírskeho trénera Brendana Rodgersa teda v prípade triumfu môžu preniknúť do Top Four práve na úkor družiny okolo holandského lodivoda Louisa van Gaala.

 

Na Anfielde bude v nedeľu prítomný aj legendárny Brazílčan Pelé, ktorý na Merseyside pricestuje ako hosť jedného zo sponzorov FC Liverpool. Sedemdesiatštyriročného trojnásobného majstra sveta cez polčasovú prestávku ocenia priamo na trávniku. Pelé sa spoločne s kanonierom "červených" Danielom Sturridgeom objavil v lete minulého roka v reklamnom spote na sieť stravovacích zariadení. Brazílčan v piatok v Londýne absolvuje s bývalými hviezdami LFC Robbiem Fowlerom a Stevom McManamanom rôzne propagačné akcie.

 

Šanciam Liverpoolu na finiš v elitnom kvartete Premiership verí spomenutý útočník Sturridge. "Je dôležité, aby sme sa v nedeľu prebojovali na štvrté miesto. Potom bude reálne, aby sme na ňom figurovali aj na konci tohto súťažného ročníka. To je náš cieľ, nesmieme sa rozptyľovať inými ambíciami. Ak sa nám podarí umiestniť ešte vyššie, perfektné. Pokiaľ nám to vyjde, v budúcej sezóne môžeme opäť bojovať o titul. Prvá štvorka je rozhodne v našich možnostiach," povedal pre liverpoolfc.com 25-ročný anglický reprezentant. Dôležitosť nedeľňajšieho súboja si uvedomuje aj stredopoliar "The Reds" Adam Lallana. "Ide o psychologicky kľúčový duel. Keď zvíťazíme, predstihneme Manchester United a namočíme sa do vôd Top 4. No nerozhodne sa v ňom definitívne, potom na nás čaká ešte osem kôl. Som si istý, že až do konca to bude ako na horskej dráhe," uviedol na oficiálnom klubovom webe svojho zamestnávateľa o rok starší Lallana.

 

Do zostavy Brendana Rodgersa sa po nútenej pauze zavinenej zranením v pondelok na waleskej pôde Swansea City vrátil kapitán Steven Gerrard. Po zdravotných problémoch sa do plného tréningu znovu zapojil brazílsky defenzívny záložník Lucas Leiva. Kouč Louis van Gaal na druhej strane má viac starostí, bude sa musieť zaobísť bez krajana Robina van Persieho, ktorý pre zranenie členka vynechá piaty zápas v rade. Otázny je štart 19-ročného útočníka Jamesa Wilsona. Pokiaľ by absentoval aj Wilson, bude mať Manchester United k dispozícii len dvoch zdravých zakončovateľov, Wayna Rooneyho s Radamelom Falcaom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona