V nedeľu budú otužilci v Dunaji

NETKY.SK • 9 Január 2015, 14:43 • 2 min
V nedeľu budú otužilci v Dunaji

BRATISLAVA - Popri brehu a cez Dunaj budú otužilci plávať v nedeľu 11. januára. Ako pre agentúru SITA za organizačný výbor uviedla Magdaléna Chudá, minulý rok sa na plavbe zúčastnilo 50 plavcov.

slovakia

left justify in out

Tento rok budú plávať 100 metrov a 1 000 metrov, popri brehu a aj z petržalskej strany na staromestskú. Ako uviedla Chudá, tí, čo budú plávať cez Dunaj, budú o 14:00 nastúpení na pravom brehu Dunaja v Pečnianskom lese asi 600 - 800 m nad Mostom SNP. „V prípade, že nebude veľký prietok vody, tak sa plávať začne na ľavom brehu Dunaja,“ podotkla Chudá s tým, že je vhodné mať neoprénovú alebo podobnú obuv, aby plavci predišli zraneniu nôh. 

 

Internetová stránka www.ladovemedvede.sk informuje, že adept na plávanie v Dunaji musí dokázať zaplávať v stojatej vode chladnejšej ako osem stupňov, aspoň 500 metrov v limite 22 minút. Ďalej musí predložiť lekárske potvrdenie o zdravotnom stave. 

 

17. ročník Zimného plávania BRATISLAVA - DUNAJ 2015 organizuje Občianske združenie Ľadové medvede Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies