V NBA silnejú hlasy o výmene nevymeniteľného krídelníka Anthonyho

NETKY.SK • 27 Január 2017, 13:43 • 2 min
V NBA silnejú hlasy o výmene nevymeniteľného krídelníka Anthonyho

NEW YORK - Americký basketbalista a trojnásobný zlatý olympijský medailista Carmelo Anthony podľa množiacich sa informácií severoamerických médií môže do konca tohtosezónneho prestupového obdobia v NBA zmeniť dres.

slovakia

left justify in out

V New Yorku pôsobí po trejde z Denveru od februára 2011 a v zmluve má ako jeden z troch hráčov v lige zakomponovanú klauzulu o nevymeniteľnosti (okrem neho aj LeBron James a Dirk Nowitzki, pozn.), lenže prezident klubu Phil Jackson je vraj rozhodnutý rozlúčiť sa s najväčšou hviezdou tímu. Podľa New York Daily News, The Vertical či ESPN sú či boli v hre o služby skúseného krídelníka nejaké tímy a najhorúcejšia stopa asi vedie do Los Angeles Clippers, od ktorých Knicks vraj dokonca ani nežiadajú nikoho z hviezdnej trojice Chris Paul, Blake Griffin a DeAndre Jordan. Spomínal sa tiež obhajca titulu Cleveland, odkiaľ sa do New Yorku údajne mohol sťahovať Kevin Love, popri LeBronovi Jamesovi a Kyriem Irvingovi najmenej "hviezdny" z veľkej trojky, ale Cavaliers zamietli takúto alternatívu. Boston už stratil pôvodný medializovaný záujem.

Brooklynský rodák Anthony dlhodobo patrí medzi veľké hviezdy ligy, ale 29. mája bude mať už 33 rokov a poberá vysoký plat 24,56 milióna dolárov v tejto sezóne, navyše má platný kontrakt až do konca ročníka 2018/2019. Mužom newyorskej budúcnosti je jednoznačne 21-ročný lotyšský dlháň Kristaps Porziňgis, štvorka draftu 2015, okolo ktorého vystavajú nový kolektív.

 

Anthony dosiaľ v NBA odohral 948 zápasov s priemermi 24,8 bodu, 6,6 doskoku a 3,1 asistencie. Je deväťnásobný účastník Zápasu hviezd a bol najlepším strelcom ligy 2012/2013. Uzávierka prestupov v NBA 2016/2017 je 23. februára. Knicks sú po 47 odohraných stretnutiach aktuálne na 11. priečke Východnej konferencie, za 8. miestom zaostávajú o tri víťazstvá.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona