V NBA nikdy nebolo viac zahraničných hráčov - až 101

NETKY.SK • 29 Október 2014, 10:46 • 2 min
V NBA nikdy nebolo viac zahraničných hráčov - až 101

NEW YORK - NBA sa každým rokom globalizuje, časy, keď v najlepšej basketbalovej lige sveta pôsobila iba hŕstka hráčov zo zahraničia, sú nenávratne preč.

slovakia

left justify in out

Na prahu sezóny 2014/2015, ktorá v utorok odštartovala troma stretnutiami, figurovalo na súpiskách 30 klubov až 101 Neameričanov z 37 krajín a teritórií. Vlaňajší rekord s 92 cudzincami neodolal.

 

Najviac "legionárov" - až 13 - dodala do NBA Kanada, ktorej vyrastá zaujímavá generácia okolo Tristana Thompsona, Coryho Josepha, vlaňajšej (Anthony Bennett) či tohtoročnej (Andrew Wiggins) draftovej jednotky. Francúzsko má pod košmi NBA desať basketbalistov, Austrália osem, Brazília sedem. Tradične najviac Neameričanov má v kádri úradujúci šampión zo San Antonia - Francúzov (Tony Parker, Boris Diaw), Argentínčana (Manu Ginóbili), Austrálčanov (Patrick Mills, Aron Baynes), Brazílčana (Tiago Splitter) a spomenutého Josepha. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies