V návrhu rozpočtu sa objaví novinka: Prvýkrát tu figurujú peniaze na zelenú naftu

NETKY.SK • 10 Október 2018, 14:04 • 2 min
V návrhu rozpočtu sa objaví novinka: Prvýkrát tu figurujú peniaze na zelenú naftu

BRATISLAVA - Do návrhu štátneho rozpočtu na rok 2019 v kapitole agrorezortu sa tentokrát dostávajú finančné prostriedky vyhradené na tzv. zelenú naftu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (SNS).

 

"Musím povedať, že do návrhu rozpočtu sa prvýkrát v kapitole Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, určite aj vďaka tlaku Slovenskej národnej strany (SNS), dostala čiastka 30 miliónov eur, ktorá bude (použitá) ako systémové opatrenie na zelenú naftu," povedala.

 

img

Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná

Zdroj: TASR

 

"To je dobrá správa pre všetkých poľnohospodárov, že podporíme tie oblasti, ktoré sú veľmi prácne, teda špeciálna rastlinná a špeciálna živočíšna výroba. A je tam aj položka z predpokladaného odvodu z obchodných reťazcov, ktorá bude slúžiť, na rizikový fond, marketingový fond a na zmenu klimatických pomerov," priblížila.

 

Kapitola MPRV SR v návrhu rozpočtuje na rok 2019 zdroje vo výške 1,19 miliardy eur, v tom rozpočtové prostriedky kapitola predstavujú sumu 244 miliónov eur. Výdavky EÚ a spolufinancovania zo štátneho rozpočtu sa rozpočtujú na úrovni 949 miliónov eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies