V Národnom rehabilitačnom centre sa liečilo už 50 000 ľudí

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 15:24 • 2 min
V Národnom rehabilitačnom centre sa liečilo už 50 000 ľudí

KOVÁČOVÁ - Kováčová poskytuje už 30 rokov zázemie jedinečnému zdravotníckemu zariadeniu. Národné rehabilitačné centrum (NRC) otvorilo svoje brány v septembri 1987 a odvtedy poskytlo starostlivosť približne 50 000 pacientom.

slovakia

left justify in out

Podľa riaditeľky centra Oľgy Zábojníkovej, je dnes NRC vysokošpecializovaný odborný liečebný ústav s celoslovenskou pôsobnosťou pre liečbu pacientov po úrazoch chrbtice s poškodením miechy, polytraumatizmoch, amputáciách, náročných operačných výkonoch na pohybovom systéme. Pracovisko je určené aj pre liečbu ústavných činiteľov.

 

Centrum pred niekoľkými rokmi získalo nenávratné prostriedky z eurofondov a komplexne vynovilo exteriér. Postupne rozširovalo a obnovovalo aj interiér, nakúpilo nové rehabilitačné zariadenia a dovybavilo sa potrebnou technikou.

 

NRC je tiež zázemím pre slovenských paralympionikov. Pre viacerých boli impulzom zmeniť vlastný život práve Športové hry NRC, ktoré sa tam konajú od vzniku centra.

 

NRC má v súčasnosti kapacitu 200 lôžok v spinálnej jednotke a lôžkovom oddelení. O pacientov sa stará celkom 283 zamestnancov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies