V národnom parku zahynul po páde zo skaly český turista

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 20:56 • 2 min
V národnom parku zahynul po páde zo skaly český turista

PRAHA - Päťdesiattriročný český turista zahynul v národnom parku Torres del Paine na juhu Čile. Stalo sa tak po páde zo skaly, informovala čílska mutácia televízie CNN. Nešťastie sa odohralo v nedeľu popoludní. Príčinou smrti bol infarkt, uviedlo české ministerstvo zahraničia.

slovakia

left justify in out

Tragický skon v oblasti vodopádu Salto Grande popísal novinám El Pingüino sprievodca Hans Hechenleitner: "Videl som ho spadnúť z kopca. Padal dozadu s rukami vedľa seba. Dopadol hlavou na skalu. Mal meter osemdesiat a vážil asi 120 kilogramov. Bola tam jeho žena, poskytla mu masáž srdca a dýchanie z úst do úst.“

O záchranu sa pokúšali celkovo štyria ľudia z turistickej výpravy, ktorí boli lekármi či zdravotnými sestrami. Ako ale povedal sprievodca, problémom bolo, že nikto nemal defibrilátor.

V čase tragédie navyše fúkal silný vietor a záchranársky vrtuľník k nim nemohol odletieť. Podľa sprievodcu mal vietor v nárazoch rýchlosť 160 kilometrov za hodinu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona