V národnom parku PIENAP vyzbierali viac ako tonu odpadu

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 16:05 • 2 min
V národnom parku PIENAP vyzbierali viac ako tonu odpadu

POPRAD – V Pieninskom národnom parku vyzbierali cez víkend viac ako tonu odpadu. Podarilo sa to vďaka 17. ročníku podujatia Čisté hory a potoky, počas ktorého dobrovoľníci čistili turistické chodníky a vodné toky.

slovakia

left justify in out

„Na podujatí sa zúčastnila približne stovka ľudí a podarilo sa nám vyzbierať 1 050 kilogramov odpadu,“ informovala agentúru SITA Margaréta Malatinová zo Správy Pieninského národného parku (PIENAP).

 

V národnom parku sa takouto akciou snažia každoročne pripraviť krajinu i prírodu na začiatok turistickej sezóny, tento rok odštartuje v sobotu 23. apríla symbolickým odomknutím rieky Dunajec v Červenom Kláštore. Jedným z ďalších cieľov je ľuďom pripomenúť Deň zeme, ktorý pripadá na 22. apríla.


Akcia Čisté hory a potoky sa koná dvakrát ročne, a to pred otvorením a ukončením turistickej sezóny v Pieninách. Aj takýmto spôsobom chce správa národného parku zvýšiť záujem ľudí o ochranu prírody a krajiny. Väčšinou sa do podujatia zapájajú prevažne deti zo základných škôl, podľa Malatinovej však tento rok pribudlo aj viac dospelých.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies